Bubny... fanfára... tradá... Cestopisy jsou live!Tedy prozatím jen pro ty z vás, kteří se aktivně podílejí na běhu fóra a přečtou si toto vlákno :) Jakmile obdržíme dostatek zpětné vazby od vás, dáme odkazům aktivní rozměr a zpřístupníme je všem + to pořádně rozkřičíme do světa.Oč jde? Sdílejte své zážitky s ostatními cestovateli formou, která nevyžaduje nic víc, než váš zážitek v podobě textu a fotografií. Jednoduše přidejte mapku, vložte citaci. Bez nastavování redakčního systému, kupování hostingu či domény. Budou skvěle vypadat a hlavně si najdou publikum v podobě desítek tisíců cestovatelů, kteří na CL pravidelně chodí.Co potřebujeme? Znát váš názor. Líbí/nelíbí uvítáme, ale stačit to nebude. Fungují vám funkce (vkládání elementů fotek, mapy, citace), stylování písma, generování a slučování odstavců, přesouvání obsahu,..? Pokud ne, na jakém stroji fungujete? Jaký dojem na vás celý editor zanechal?Nad čím můžeme diskutovat? Nad novými funkcemi. Nebudu tvrdit, že jsme vyhodili hotové řešení. Ne, jedná se o startovací verzi s minimálním, ale nezbytným počtem funkcí. Co třeba doplnit cestopisy o „spoluautora“, jednotný form pro rozpočet, itinerář, osnovu? Nějak musíme řešit lokalizování cestopisu na vyšší úrovni než státu a stejně tak budeme věnovat vyšší pozornost i „výpravám“ aka kategoriím.Jsou tu i ti, kteří mají své blogy jinde. Co pro vás můžeme udělat, abyste obsah přesunuli k nám? Garantujeme vám čtenáře, spoustu čtenářů, ale chceme vytvořit příjemné prostředí tak, abyste nad přechodem nemuseli dlouze uvažovat. Tonic má třeba vlastní url, to by určitě neměl být problém :)Nebudu vás více napínat, jestli se diskuze má rozvést, určitě se rozvede :) V general tématu je už přes 1 000 komentářů...Administrace: https://www.cestujlevne.com/cms/cestopisyCestopisy na webu: https://www.cestujlevne.com/cestopisyVideo prezentace: https://youtu.be/vGg0OI2oeIEDíky všem za trpělivost! .

Cestopisy (novinka) – vaše připomínky a náměty

Založil ve fóru Cestujlevne.com

mirjur napsal(a):

Bavíme se o průvodcích nebo cestopisech? Zatím to není totéž...

No jasně, že to zatím není totéž, však jak píše David výš. Průvodci tu jsou rok a čtvrt, cestopisy ani ne měsíc...


Jinak myslím, že bude prozatím bohatě stačit, když cestopisy půjdou na home page, notifikace nevím, jestli by byly tím pravým ořechovým, časem těch cestopisů opravdu může přibývat víc, až by to akorát otravovalo. Už teď byly dny, kdy někdo nahodil několik cestopisů naráz.

0 Citovat

Z jiného soudku. Nevím, jak se postavit k cestopisu, kde v upoutávce čtu označení místních občanů za čmoudy. Totálně mě to odradilo číst cokoliv od toho jedince. Má takové rasistické výplody komunita tolerovat nebo ignorovat?

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Z jiného soudku. Nevím, jak se postavit k cestopisu, kde v upoutávce čtu označení místních občanů za čmoudy. Totálně mě to odradilo číst cokoliv od toho jedince. Má takové rasistické výplody komunita tolerovat nebo ignorovat?

Á, Maroko. Trochu trapas. :)

0 Citovat

Cestopisy se vypisují na HP plus jsme přidali reakce k hodnocení. Tak kdopak napíše nejvtipnější cestopis?

0 Citovat

V dalším díle budu spát ve stanu a proklínat se, že jsem šetřil na váze spacáku ;-)

PS Díky za HP

0 Citovat

K tomu posílat je jako newsletter, mohlo by to být volbou na základě možností, jako je to u slev. Tedy když mě např. zajímají jen cestopisy z Evropy, nebo Ameriky. Nebo chci jenom ty krátké 🆚 dlouhé, nebo populární (tzn. X zhlédnutí během třeba týdne). Rovněž by jste mohli např.  TOP3 nejčtenější cestopisy za uplynulých 14 dni hodit postupně na FB atd..

0 Citovat

Já na tuhle stránku chodím rovnou na forum. Ani nevím, jak vypadá hlavní stránka. Věřím, že takových je nás více. Navrhuji propojit Cestopisy s forem ve smyslu, že jak někdo vloží cestopis, tak se automaticky vytvoří nový téma na fóru, kde bude jen název cestopisu a odkaz cl.com/konkrétnícestopis. Takže vlastně jak doteď jen automaticky. Pak se dá zvážit zamčení diskuze v tom tématu, aby se diskutovalo přímo pod cestopisem atd. 

0 Citovat

U vícedílných výprav mi chybí navigace po jednotlivých dílech.

0 Citovat

Budou budou, stejně tak jako samostatná stránka pro výpravu. Jen v prvních okamžicích tolik výprav není, proto spuštění bez toho.

0 Citovat

Tak aspoň vytvořit RSS pro cestopisy :) Jsem rád, že už se dají hodnotit, ale líbilo by se mi, kdybych se podle toho mohl lépe orientovat. Např. možnost řazení cestopisů podle kvality hodnocení v těch hodnotících kategoriích. Filtrování podle světadílů/zemí by také nebylo na škodu, až jich bude víc. 

0 Citovat

Přijde mi to, že se v cestopisech ztrácí odkazy.

0 Citovat

Jak vložit do cestopisu video z YouTube?

0 Citovat

Z nějakého důvodu mi nejdou nahrát některé obrázky z mobilu. V editaci je bílý obdelník, v náhledu modrý obdelník. Koukněte prosím na můj rozepsaný cestopis. Můžu ty fotky poslat mailem. Díky

0 Citovat

Ty modré obdélníky jsem zahlédl i tady, prověříme https://www.cestujlevne.com/cest...-kacku-398

Videa chystáme doplnit mezi prvními.

0 Citovat

Dneska jsem zkusil nahrát fotky jinde, kde byla lepší wifi a povedlo se. Možná to souvisí s rychlostí nahrávání. Když je moc pomalý upload, možná se něco pokazí.

0 Citovat

Please přidejte i zobrazení počtů zobrazení cestopisů  Vidím jen svých.

0 Citovat

Máte veřejný bug tracker? Stále není opraven problém s vkládáním ze schránky do seznamu (Ctrl-V v <UL>). Celý obsah se nenávratně ztratí. Málem jsem přišel o dlouhý seznam nákladů, naštěstí jsem stihl zavřít stránku dříve, než proběhlo automatické uložení.

0 Citovat

Prosím ještě jednou o RSS pro cestopisy.


Také by se mi někde líbila jednoduchá mapka světa, kde budou obarvené země, pro které už existuje cestopis a mohlo by tam být i číslo kolik. Bude hezky vidět, kam lidé jezdí a o čem nejvíc píšou. Třeba to motivuje psát i o těch, co ještě nikdo nenapsal :)

0 Citovat

Mě zase u akcí chybí boxík s cestopisy z dané země. Mohl by se plnit automaticky. Metadata k tomu jsou.

0 Citovat

A ja bych poprosil alespon moznost si cestopis oznacit jako "Precist si pozdeji" nebo neco podobnyho. Nebo idealne tu RSS ctecku.

0 Citovat

Je v plánu podpora HTML tagů? Jde mi hlavně o možnost vytvořit "klikatelný" popisek s hyperlinkem.

Díky!

0 Citovat

Mne pri cestopisoch chýba počet prečítaní. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Mne pri cestopisoch chýba počet prečítaní. 

Ale ty žádný cestopis nemáš publikovaný, nebo je soukromý? Tam musím zjistit jak to s počítáním je, možná bude vypnuté.

0 Citovat

Jiří Macháček napsal(a):

Je v plánu podpora HTML tagů? Jde mi hlavně o možnost vytvořit "klikatelný" popisek s hyperlinkem.

Díky!

Ano, v plánu je spoustu věcí. Teď potřebujeme jen zase trochu udělat krok s letenkami a pak budeme dál tunit cestopisy :)

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Ale ty žádný cestopis nemáš publikovaný, nebo je soukromý? Tam musím zjistit jak to s počítáním je, možná bude vypnuté.


Nie, myslel som u všetkých cestopisoch. Bolo by zaujímavé vidieť čítanosť  (počet zobrazení) resp. porovnať ich s ostatnými cestopismi. Pre mňa by to bol vypovedajúcejší údaj pre kvalitu, zaujímavosť cestopisu ako napr. len smajlíky.

+ samozrejme to môže mať motivačný vplyv pre ďalších cestovateľov, ktorí rozmýšľajú nad písaním cestopisov.


0